Torna alla Home Page
Тежка гама

Гамата Stralis тежки автомобили, открива цял един сектор за тежки транспортни нужди:

 1. за големи разстояния вътрешни и международни превози;
 2. за средни и дълги разстояния вътрешни и международни превози;
 3. за кратки и средни разстояния в градски и извънградски маршрути.
Със своите интериорни решения предлагат комфорт и продуктивност на своите клиенти.
Гамата Stralis предлага избор от три вида двигатели:
 1. Cursor 8 е наличен в три варианта – 310, 330 и 360 к.с.
 2. Cursor 10 с 420 и 450 к.с.
 3. Cursor 13 с 500 и 560 к.с.и избра технологията SCR (Селективно Рециклиране на отработените газове), за да изведе своите автомобили до Евро 4 и 5 стандартите за нива на вредни газове. Новите Европейски норми поставят лимити за твърдите частици и азотните окиси, цел която Iveco изпълни, чрез адаптиране на AdBlue системата за третиране на изгорелите газове;
 4. Три вида кабини (Active Space, Active Time и Active Day);
 5. Три височини на кабините ( нисък, среден и висок покрив ).
Всички варианти на двигатели и кабини намират приложение в различни конфигурации:
 1. 4х2 влекачи за вътрешен и международен транспорт, както и специални версии – с двойно главно предаване за задните мостове ( HR ) и усилено шаси за тежки условия на работа (RR);
 2. 6х2 влекачи с управляем и повдигащ се среден мост;
 3. 4х2 конвенционални шаси - кабини с механично или пневматично окачване, позволяващи многообразни видове надстройки;
 4. 6х2 конвенционални шаси - кабини с пневматично окачване с управляеми и повдигащи се оси на втори или трети мост, позволяващи многообразни видове надстройки;
 5. 6х4 влекачи и шасита
Технологията на Cursor включва 6 цилиндъра в ред, 4 клапана на цилиндър, горно разположен разпределителен вал, помпа за гориво с високо налягане 1600 бара, Iveco турбо-спирачка (декомпресионна двигателна спирачка), подвижен маслен картер и турбина с променлива геометрия.
Cursor: двигатели и компоненти, които включват в себе си напреднали технологии с цел максимална здравина и ниски разходи. Всички двигатели Cursor имат три основни черти, които ги правят №1 по отношение на икономията на гориво:
Изборът на скоростна кутия при Stralis гамата включва 9 или 16-степенна механична версия на сервопревключване или EuroТronic ІІ автоматична, която може да се използва както в автоматичен така и в полуавтоматичен режим.
Гамата на Stralis е снабдена с единично редуциращ диференциал, с изключение на специфични модели. Голям избор от предавателни отношения означава, че гамата е подходяща за всеки вид мисия.
На всички модели на Stralis шаси-кабини, рамите са направени за лесно и безпроблемно монтиране и демонтиране на надстройките с цел ниски разходи. Окачването е или механично, или пневматично, в зависимост от модела и крайната употреба. Автомобилите снабдени със задно или изцяло пневматично окачване и са снабдени с ECAS система, която контролира положението и височината на шасито по електронен път.